Вести

14. ПО РЕДУ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У РАШКИ

У петак у  Рашки одржан 14. по реду Сајам запошљавања у организацији Националне службе за запошљавање (НСЗ) - Филијала Краљево, Служба Рашка. Посета Сајму, већа него предходне године, интересовање велико.  Сарадња Општине Рашка и НСЗ (филијала Краљево), веома успешна и на високом нивоу, на велико задовољство обе стране.

Сајам отворио председник Општине Рашка, Игњат Ракитић, који је у интервјуу за локалну телевизију, истакао:

-          Мислим да је народ препознао сврсисходност овог Сајма. Ми, као Локална самоуправа имамо  своју идеју и свој план, а то је, што мање људи на евиденцији НСЗ. У плану за 2016. годину имамо оформљавање фонда за Подстицај привреде у Рашки, а што се самог овог Сајма тиче, мислим да ће ове године и свих наредних година бити све више привредника, а све мање људи.

Гост  на Сајму  запошљавања у Рашки и први човек Националне службе за запошљавање, директор, Зоран Мартиновић, истакао је да:

-           Врло важно је нагласити партнерство између НСЗ и Локалне самоуправе у реализацији политике запошљавања и то је уродило плодом, тиме, да се заправо број незапослених лица на нашој евиденцији смањује, а да се број запошљених на нашој евиденцији повећава. Општина Рашка је забележила заиста један импозантан резултат, јер се у овој години за првих 9 месеци, у овој општини запослило дупло више лица, него у прошлом периоду предходне године.

Учествовало је 16 послодаваца, са око 100 нових радних места, углавном на Копаонику, свих профила, а највише туристичко – угоститељских. У оквиру Сајма одржан је округли сто за Подстицање запошљавања и привредног развоја, који има за циљ  подстицање привредника из Рашке. Потписани су уговори између Националне службе за запошљавање и 9 послодаваца из Рашке који су преко Јавних радова запослили 206 лица.  

Председник Општине Рашка свечано отворио 14. по реду Сајам запошљавањљ