Вести

15. ФЕБРУАР - ОПШТИНА РАШКА ДОБИЛА ПРЕКРШАЈНИ СУД

Тачно пре 181. годину донет је први модеран српски Устав, дан када је Србија постала уређена, уставотворна и модерна држава, дан када је Општина Рашка добила  Прекршајни суд, после седамдесет година, то је прва наменски грађена зграда тог типа у целој Србији. Зграда Прекршајног суда у Рашки  је изграђена за само   четири месеца, као што је и предвиђено, прва зграда у Србији после 1996. године, која је изграђена из темеља за потребе правосуђа.

Свечаном отварању Прекршајног суда у Рашки присуствовали су министар правде Никола Селаковић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић,  председник Апелационог прекршајног суда Зоран Пашалић, председник Прекршајног суда у Рашки  Зорка Марић, председник Општине Рашка  Игњат Ракитић, директор УСАИД-овог пројекта ЈРГА Лоренс Ветер,  наши народни посланици и многи угледни гости из целе Србије.

Министар  Селаковић   није крио одушевљење, зато што  је баш у Рашки отворен после толико година први Прекршајни суд у Србији. Он је у свом обраћању грађанима Рашке истакао:

-          Рашка је место које за нашу Владу, Владу Александра Вучића, нашег председника, чије вам поздраве и извињење што овога пута није могао да дође преносим, за нашу Владу Рашка је обавеза!  Јер је Рашка  управо лице Србије о којој се није бринуло, лице Србије у коју се није улагало, лице Србије у којој се и поред великих природних и материјалних ресурса,  којима ова општина обилује, нису отварала нова радна места, не 10, не 20, него 30 и више година, због тога је Рашка за нас обавеза и због тога ћемо као Влада Републике Србије велике напоре, средства  и енергију уложити управо у Општину Рашка, рекао је Селаковић.

Господин Селаковић је рекао да је част и привилегија, али и обавеза бити део Владе Александра Вучића, која има за задатак, да у све делове  Србије уведе владавину права, реда и закона, а отварање Прекршајног  суда у Рашки је најбољи пример за то.

Прилику да у своје лично име и у име Владе Републике Србије, истакне значај ове  грађевине, искористио је  наш министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, који је рекао да  неће више бити повлашћених и недодирљивих и да ће се ова Влада жестоко борити против корупције и криминала. Господин Стефановић  је тим поводом нагласио:

-          Наш премијер је човек, који је ту борбу започео, тада када је то било најтеже, 2012. године и од  тог дана  до данас, Србија је све праведнија, Србија је све више земља, у којој владавина права има пун смисао, а није само слово на папиру. Наш посао је да се сви заједно изборимо против корупције, да покажемо да је наша земља, нормална земља, земља исправних, нормалних људи, који само желе да живе боље,  истакао је Стефановић.