Вести

27 НОВЕМАБАР - ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ РАШКА

У петак 27. новембара. 2015. године, обележена је годишњица под називом, Дан ослобођења Општине Рашка, тачно 71 година од како је Рашка ослобођена од стране окупатора. Делегације представника локалне самоуправе положили су  венце на Спомен обележја у Рашки и  Биљановцу. У ту част приређена је Свечана академија, са богатим културно-уметничким програмом  у  Сали Дома културе у Рашкој.

Свечану  седницу, отворио поздравном речју председник СО Рашка, Бојан Миловановић, на којој су додељене традиционалне награде за најбоље и најзаслужније грађане Општине Рашка. Гости који су били,  јесу представници околних градова, одборници, привредници, представници јавних предузећа и установа. „Новембарска награда“, која  по трдадицији припада најзаслужнијем  грађанину,  институцији, а за ову годину, награда додељена ОШ „Сутјеска“, за изузетан рад и залагање  током тридесет година рада са децом.

Председник Општине Рашка, Игњат Ракитић, поводом  Дана ослобођења Општине Рашка на Свечаној седници је истакао:

-          И ове године, као и предходних година, веома пажљиво смо бирали, који људи треба да понесу награду и захвалнице Општине Рашка. Мислим да оно што су до сада урадили заслужује велику захвалност и поштовање свих нас, рекао је Ракитић.

Сала Дома културе је била препуна, грађани Рашке су се потрудили  да дођу и  својим присуством увеличају овај симболични догађај који се  деценијама уназад свечано обележава у Рашкој. Слика испод је део атмосфере са доделе новембарских награда за 2015. годину, које је уручио председник Општине Рашка, Игњат Ракитић.