Вести

Акција чишћења града – Омладина СНС-а учестала у акцији

 

Председник ОО СНС Рашка, Игњат Ракитић у својству председника општине Рашка, апеловао је и позвао све грађане Рашке, посебно чланове омладине ОО СНС Рашка да учествују у акцији. Његов апел је био веома успешан, јер се данас акцији чишћења града коју је организовала општинска комисија за заштиту животне средине, одазвао велики број грађана, међу њима и челни људи Општине Рашка, представници јавних установа, функционери  ОО странке, Удружења грађана, деца из основних и средњих школа и сви људи добре воље.

Председник Ракитић је у интервјуу за локалну телевизију рекао да је ово озбиљан проблем, нажалост, не само за Рашку, већ  проблем целе планете и  да не може све да се очисти за један дан, тако  да овакве  акције  које се организују једном годишње,  треба да их  има  више,  да би наша Рашка била лепа и чиста.

Наиме, циљ ове акције је  да пробуди и подигне свест код грађана наше општине, да не бацају смеће свуда, да воде рачуна о својој околини и да чувају животну средину. То је заједничка порука свих челних људи у општини Рашка који су у власти и који  могу бар мало да утичу на формирање здраве свести код  својих суграђана.

Акција чишћења града је имала за задатак да се очисте дивље депоније  на подручју центра града, у насељу Супње и у селу Рвати код Рашке. Таква места су обично обале река и потока, напуштена места и друге погодне локације за бацање смећа. Учешће наше омладине у овој акцији је веома запажено у сва три места дешавања. Конкретно, реон који су добили чланови омалдине СНС-а је место Сочаница у Рватима. Омладинци Српске напредне странке су били вредни и накупили су дестине великих кеса за смеће. Они су добар пример како треба да поступају сви млади, да би  били одговорни и савесни грађани једне заједнице.