Вести

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР У ПОСЕТИ ОПШТИНИ РАШКА

Јуче у Рашки  одмах после састанка са Државним секретаром при министарству за животну средину,  госпођом Станом Божовић, председник ОО СНС Рашка господин Игњат Ракитић  имао је заказан пословни ручак са  новим америчким амбасадором у Србији, господином  Кајл Рендолф  Скатом, а главна тема састанка били су предстојећи локални и парламентарни избори, планови и циљеви господина Ракитића ако победи на локалним изборима, као кандидат за председника општине.

Подршка приватном сектору, отварање малих и средњих предузећа, туризам, екологија, школство, само су  нека од интересовања господина Ската, који има озбиљне планове везано за Општину Рашка када су инвестиције у питању. Господин Ракитић, као главне покретаче будућег развоја општине види  три привредне  гране, а то су,  пољопривреда, туризам, дрвна, текстилна и месна индустрија, за које је планирано  финансирање студија изводљивости, што показује додатну озбиљност и решеност локалне власти да помогне Општини Рашка.

Председник Пословног савета Срећко Минић, у току разговора  са амбасадором, бацио је акценат  на дрвну индустрију, јер Општина Рашка има велики природни потенцијал, који се заснива на великој сировинској бази дрвета, а самим тим би се отворила нова радна места и упослило локално становништво. Господин Минић се осврнуо и на рудна богатства наше општине, где би се експлоатацијом руда, минерала и камена уз улагање страних  инвеститора,  отворила нова могућност запошљавања локалног становништва, истовремено би се смањио проценат незапослености, што је основни предуслов за бољи животни стандард грађана Рашке.

Амерички амбасадор, господин Скат се у потпуности сложио са ставом председника општине, господином Ракитићем, да  треба задржати и  мотивисати младе људе у Рашки, посебно оне који се школују на страни, да се врате у Рашку, да ту живе и раде, оснују породице, како би се створила једна позитивна атмосфера живљења, а услов за то је модерна и уређена општина, истакао је Ракитић.