Вести

БУЏЕТ ОПШТИНЕ РАШКА - РАСПРАВА О БУЏЕТУ

 

Јуче у Рашки, у просторијама странке, одржан је редовни састанак ОО СНС Рашка. Састанком је председавао, председник ОО СНС Рашка,  Игњат Ракитић, заједно са председништвом странке. Након, што  је  усвојен записник са предходног састанка,  прешло се на тачке дневног реда.

Јавни радови су у току, прва група, сада запослених људи, почела је да ради од 1. септембра, а друга група, треба да почне да ради од 15. септембра, текуће године. Пројекат  финансира пола Општина, пола Република, са учешћем од  по 9 милиона динара.  Овим пројектом се запошљава 200 незапослених лица, на три месеца, са месечном платом од  15 хиљада динара. Постоје индиције  за још нових 30 радних места. О томе и много чему,  везано за Јавне радове, ближе је појаснила како то функционише, Микица Скорић, шеф одборничке групе, ОО СНС Рашка и неко ко је директно упућен у те ствари. Треба похвалаити иницијативу председника Општине Рашка, Игњата Ракитића, који је максимално подржао овај пројекат у сарадњи са Републиком. Захваљујући њему и његовим сарадницима, овај  велики пројекат  је  изгуран до краја,  за добробит оних  грађана, који траже посао на територији Општине Рашка.

Друга тачка дневног реда састанка,  била је предстојећа седница 32.  Скупштине СО Рашка, заказана за 04.09.2015. године.  Дискутовано је о Извршењу буџета за 2015. годину, а изестилац је била, члан Већа  за финансије Општине Рашка и председник Стручног савета за еконимију у ОО СНС Рашка, Загорка Шумарац. Говорило се о прве две тачке дневног реда, везним за буџет Општине, а то су: 1.Извештај о извршењу одлуке о Буџету Општине Рашка за  шест месеци и 2. Предлог о првом ребалансу Буџета Општине Рашка за 2015. годину. Константовано је да се буџет реализовао у складу са оствареним приходима, а ребаланс буџета за 2015. увећан је за износ средстава пренетих из предходне године,  око 12 милона, намењених за капитална улагања. Господин  Ракитић, генерално  је веома задовољан ребалансом буџета за 2015. годину.

Под тачком разно, разматрани су текући проблеми.  На крају  састанка,  председник ОО, господин Ракитић,  саопштио је лепу  вест. Наиме, бивши подпредседник Градског одбора СНС Краљево, Ненад Нерић, постао је државни секретар при Министарству одбране, Републике Србије. Општински одбор  СНС Рашка,  од срца  му честита ново радно место.