Вести

ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП - ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА СНС РАШКА

Јуче у просторијама странке омладина ОО СНС Рашка  званично је подржала хуманитарну акцију под називом, „Чеп за хендикеп“, која се организује широм Србије и траје скоро четири године. Покретач ове акције је Удружење параплегичара и квадриплегичара из Баната,  са циљем да покаже, да се хуманост може испољити,  без и једног донираног динара. Ова хуманитарна  акција  потеклаје,  пре више од годину дана у Рашки, спонтано, од људи великог срца, а међу првима   то  су  били   активисти Српске напредне странке.  По ко зна који пут, они су ту, да покажу своју хуманост на делу, и да позову и остале грађане Рашке, да им се  придруже у овој акцији.

Сакупљено  је  више десетина великих кеса са чеповима, што показује да омладина има обзира и разумевања за све људе и њихове потребе. Председник омладине ОО СНС Рашка, Лазар Мандић се заједно са својим помоћницима, својски потрудио да ова акција успе и успела је захваљујући  људима добре воље који су увек ту да помогну. Акција се настасавља и даље, тако да сви грађани Рашке, који хоће да помогну  акцију „Чеп за хендикеп“,  могу да дођу у просторије СНС – а  у  Рашки,  сваког радног дана од 8 до 14 часова и суботом од 8 до 13 часова. 

 

Будимо хумани, помозимо онима којима је то најпотребније, јер је потребно да се сакупи  6 тона рециклираног материјала од чепова, да би Удружење добило једна ортопедска колица, која се додељују најугроженијим особама са инвалидитетом. Акцију је подржао комплетни ОО СНС Рашка, чији је председник Игњат Ракитић.

Видео испод најбоље сведочи о томе.