Вести

ЧЛАН ГО СНС СТАНА БОЖОВИЋ ГОСТ ОО СНС РАШКА

Гост јуче одржаног Општинског одбора у новим страначким просторијама ОО СНС Рашка, била је  чланица ГО СНС  и Државни секретар у министарству пољопривреде и заштите животне средине,  госпођа Стана  Божовић. Уводну реч имао је председник ОО СНС Рашка Игњат Ракитић, који је пожелео добродошлицу нашој гошћи из Београда и захвалио се  присутним одборницима и омладини која подржава и спроводи у дело ставове и идеје руководства ОО СНС Рашка.

У свом кратком, али сажетом и кооперативном експозеу, госпођа Божовић, дугогодишњи члан Владе( 20 година уназад ), познат и  цењени стручњак у својој области, истакла  је да  руководство Главног одбора странке, на челу са председником странке и премијером Србије, Александром Вучићем,  снажно подржава и помагаће  максимално,  политику коју води ОО СНС Рашка, чији је председник Игњат Ракитић, а ако победимо и добијемо огромну већину гласова, то ће бити додатни мотив врха ГО странке,  да помаже и улаже у Општину Рашка. Примарни циљ, ако освојимо власт на изборима 24. априла текуће године је пречишћавање отпадних вода, изградња инфраструктурне зоне  и система малог капацитета за водоснабдевање малих насеља, истакла је  госпођа Стана Божовић.  Државна секретаркаје најавила инвестицију вредну око 7,2 милиона евра коју финансира ЕУ, а ради се о пројекту  постројења отпадних вода у општини Рашка, који би овој општини и региону  донео велики  напредак по питању чистије животне средине.

Госпођа Божовић је цитирала председника Вучића и  била изричита у ставу  да не сме  бити  и да нема места за сујету у редовима Српске напредне станке, јер свако према својим могућностима. марљивим  залагањем доприноси функционисању странке, а  то је кључ успеха и циљ наше странке. Она је нагласила да  је затекла катастрофално стање кад је дошла на  функцију,на којој је сада, а то су, дугови, економске санкције у виду кредита и да за кратко време (18 , 20 месеци)  не може да се види прави ефекат програма СНС –а, зато треба да радимо велике ствари,  да би за наредне четири године могли да кажемо,  ово смо урадили и ово је наш отворен прозор у сигуран глас и на неким наредним изборима, рекла је Државни секретар Стана Божовић. Госпођа Божовић, такође је нагласила  и захвалила се женама  на оснаживању права жена, кроз рад УНИЈЕ ЖЕНА ОО СНС РАШКА, који је постао препознатљив у целој општини по хуманитарним акцијама и обећала да ако буде прилике поново посети  Рашку и да подршку женама Рашке, које су главни ослонац и покретач нашег друштва.