Вести

ЧУВАЈМО ПРИРОДУ - СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

У акцији коју организује ЈП "Националини парк Копаоник", под називом „Очистимо Копаоник“, омладина ОО СНС Рашка узела је учешћа у чишћењу ове планине са осталим људима добре воље. Повод за акцију је, Дан заштите животне средине, празник који се одржава, широм наше земље, кроз разне манифестације и акције чишћења, сваког петог јуна у години.

У овој акцији учесници су били углавном млади, што из основних и средњих школа, што активисти Канцеларије за младе, што активисти „ Зелени путокази“ , сви људи добре воље  и они који се осећају младима. Свако је имао задатак да очисти свој реон на територији  Националног парка Копаоник. У акцији је учествовало око 300 учесника, а учесници су били углавном корисници Националног парка.

Наша омладина је својим учешћем у овој акцији, која је још једна у низу акција очувања животне средине  на територији Општине Рашка, показала висок морал, велику одговорност према себи и према другима, пре свега показала  је шта у пракси значи појам, тимски рад. Уз причу и шалу, мало по мало, део по део, омладина СНС из Рашке је успела да потпуно очисти реон за који је била задужена, скупивши више десетина кеса за смеће, које је после безбедно одложила у најближи контејнер.

Овакве акције имају за циљ да подигну свест код грађана, да упуте све људе , конкретно туристе који  летују и зимују на Копаонику, да не бацају смеће где стигну, да не загађују   животну средину којом ходају, да не загађују природу, јер су они ти који треба да је чувају, за добробит свих грађана, који ће доћи после њих и који ће логично, да следе њихов пример.