Вести

ДАН ОПШТИНЕ РАШКА 17. СЕПТЕМБАР

Јуче је у Рашки у помоћним просторијама странке, одржан још  један у низу састанак након реизбора новог председника Општинског одбора СНС Рашка, Игњата Ракитића, чији је примарни циљ да се максимално испоштује протокол и статут Српске напредне странке. Наиме, ради се на томе да се после 2. Изборне скупштине, среди чланство у странци, затим да се изабере председништво и на крају,  да се изаберу председници Стручних савета, укључујући ту и савет за Омладину.

Састанком је председаво, председник ОО СНС Рашка, Игњат Ракитић, који је  био дао у задатак свим председницима Месних одбора да скупе податке и поднесу извештај о правом стању броја  истинских чланова Српске напредне странке. Председници Месних одбора су темељно и озбиљно пришли том задатку и на јуче одражаном састанку, сваки председник појединачно је поднео извештај о стању чланства у свом МО.  Дакле, извршено је комплетно ревидирање чланства у свим МО, тако да је подвучена црта и да се сада зна право стање људи који подржавају план и програм  који заступа наш председник, Александар Вучић.

Друга тачка дневног реда и интересантна тема за Општину Рашка је  недавно донешена одлука на седници СО Рашка која је као тачка дневног реда прошла на предлог ОО СНС Рашка, а тиче се предлога одлуке о празницима и слави Општине Рашка. Наиме,  прошао је предлог одлуке да се убудуће Дан Општине Рашка обележава 17. септембра , на место  27. новембра,  јер се према историјским подацима сматра да је варошица Рашка основана 17. септембра 1845. године.  Друга битна ставка из те одлуке је та, да се празник Мали Спасовдан и званично прогласи као Слава Општине Рашка, та одлука је такође донета на предлог одборничког клуба СНС Рашка.