Вести

Донација ОО СНС Рашка - Удружењу за помоћ лицима са посебним потребама


Активни чланови ОО СНС Рашка су у сопственој организацији донирали Удружење за помоћ лицима са посебним потребама. Акција коју смо организовали је била више него успешна и од пара скупљених за ту прилику, купљена је једна струњача која тим људима треба за програм физикалне терапије.

Донација је производ акције коју је спровела омладина СНС-а прикупљањем добровољног прилога од својих чланова за помоћ лицима са посебним потребама. Осмех на лицима донираних је био  на наше задовољство  свеприсутан, те кроз разговор и шалу у опуштеној атмосфери, активисти СНС-а су улепшали дан овим људима, који ту свакодневно раде и проводе доста времена заједно и функционишу као једна  велика породица.

Као добри домаћини они су нам се реванширали на њима својствен начин, показавши нам са поносом своју радионицу из које свакодневно ничу најлепше рукотворине рађене руком ових мајстора који су у потпуности предани и посвећени у обављању свог посла. Ту су од дрвених рамова за слике, преко разноразних ситница које живот значе, па све до фино изрезбарених клупа са иницијалима аутора, рађених са великом пажњом и љубављу.  

    

На крају, активисти СНС-а су  обећали да ће да наставе да помажу Удружење за помоћ лицима са посебним потребама, колико је у њиховој могућности и моћи, с тим да ће овакве акције убудће бити учесталије, са циљем да прерасту у једну лепу традицију.  Јер та дивна деца , ти људи тамо су равноправни грађани нашег друштва и као такви треба да се тако и осећају. Овај догађај је пропратила и локална телевизија, РТВ Рашка.