Вести

III МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА АГРОБИЗНИС КОНФЕРЕНЦИЈА – „МАК 2016“

Од 29 – 30. јануара текуће године, одржана III  Агробизнис конференција „МАК 2016 - Западни Балкан и Европа“ на Копаонику  у конференцијској сали хотела „Гранд“ МК Моунтаин ресорт. Организатор  ове конференције је Етно центар „Гегула“ из Краљева и Општина Рашка. Председница организационог одбора била је Марија Јовичић, а суорганизатор, председник Општине Рашка, Игњат Ракитић.

III Агробизнис конференцију свечано је отворио  представник "Дијаспора групе", Миша Ћирић који је у свом уводном  излагању представио угледне госте из Европе и Западног Балкана. Госпођа  Јовичић као главни организатор Агробизнис  конференције пожелела је добродошлицу и успешан рад  многобројним гостима из Хрватске , Републике Српске, Италије и  Румуније. Један од организатора  ове конференције био је и  председник Општине Рашка и председник ОО СНС Рашка, Игњат Ракитић,  који се  тим поводом обратио  присутнима овим речима:

-          Поштовани колеге  учесници, гости,  добродошли у Рашку, на Копаоник,  на III Међународну Агробизнис  конференцију „МАК 2016“  ЕВРОПА И ЗАПАДНИ БАЛКАН, и част ми је да  отворим овај  научни скуп који ће се бавити овако широким темама, рекао је Ракитић.

Председник Ракитић се осврнуо пре свега  на туризам и пољопривреду у Рашкој, два велика потенцијала наше општине, а посебно је скренуо пажњу на бављење производњом малине, која је од скора  ушла на велика врата у нашу малу општину.

Учесници Агробизнис скупа, угледни гости који су држали  предавање били су сложни у мишљењу да је ова конференција одскочна даска свим пољопривредницима, организацијама, свим пословним људима Балкана и Европе  који желе да улажу, пре свега у туризам, привреду и пољопривреду. Тле наше земље је плодно за велике инвестиције и Србија је на добром путу да постане главни покретач развоја ове три примарне гране у региону и шире. Ова конференција је изврсна прилика да се размене искуства, контакти  и склопе нова познанства међу учесницима скупа, зато све више ова конференција добија на међународном значају.

Првог дана конференције већ традиционално додељене су и престижне награде, лауреати под називом „Долина Краљева“ које су припале најзаслужнијим учесницима Агробизнис скупа. Међу добитиницима повеље, био је и наш суграђанин, заменик председника Организационог одбора манифестације, Зоран Јеленковић, који је добио награду, ДОЛИНА КРАЉЕВА, За развој туризма Западног Балкана, као и повељу „Златно туристичко срце“ од  организације „SACEN Internesenal“.Свечано затварање је било јуче у поподневним часовима, а  завршило се  дискусијом и уручивањем сертификата. Слика испод је заједничка фотографија добитника лауреата, ДОЛИНА КРАЉЕВА.