Вести

ИСПУЊАВАЊЕ ОБЕЋАЊА – СНС ДРЖИ РЕЧ

Да предизборна обећања нису само празне приче, најбоље сведочи  пример који пружа Српска напредна странка, на челу са својим председником ОО, Игњатом Ракитићем, који у својсвтву председника Општине, заједно са Дирекцијом за урбанизам и изградњу, бриљира  на санацији и изградњи Општине Рашка, на опште задовољство свих њених грађана.

Наиме, за годину и више дана, Општина Рашка је са актуелном власти саградила и санирала небројано много дотрајалих и неасфалтираних улица, помогла у санирању и изградњи нових спортских терена на територији наше општине и још много тога, од постављања расвете до дечијих мобилијара, јер актуелна власт има слуха и воље да помогне нашим суграђанима. Тако је било и пре пар дана у МЗ Варево, градском насељу које се налази на магистралном путу Рашка – Краљево. Мештани овог места  моћи ће да  одахну, јер после дуго година уназад, дочекали су да им се афалтира једна од већих улица у крају, ул. Прва Варевска, једина улица у том насељу која је била без асфалта и пратећих објеката.  Дужина трасе је око 900 м, тако да је једна веома прометна и густо насељена улица добила свој дуго чекани изглед, а МЗ Варево је постала у правом смислу речи једно урбано насеље. У плану је да се постави и расвета дуж ове улице, чиме би живот мештана Варева био много лакши и доступнији за јавност. Вредност радова на овом пројекту је 4.700.000, 00 дин. без ПДВ – а.

На лицу места  био је и председник ОО СНС Рашка, Игњат Ракитић, који је у  интервјуу за локалну телевизију, поводом овог догађаја, рекао:

-          Као што смо и планирали у овој години, покушавамо сва ова градска насеља, између осталог и МЗ Варево, да одрадимо оне ствари које заостају већ неколико година и које нису биле у плану. На овај начин покушавамо да вежемо и овај део насеља са магистралом и да омогућимо мало пристојнији живот људима који живе овде.

О даљим плановима за ову  и следећу годину, господин Ракитић каже:

-          Као што рекох, грађевинска сезона је у пуном јеку, трудимо се да остваримо све оне планове што смо планирали за инвестиције у овој години. На овај начин заокружујемо једну причу, што се тиче потреба МЗ Варево, за ову годину. Наравно, очекујем да ће МЗ такође, свесно и за следећу годину направити план и да то није крај што се тиче радова  Месне заједнице.