Вести

ИСТОРИЈСКИ ДОГАЂАЈ ЗА РАШКУ - ПРЕМИЈЕР ВУЧИЋ ПОЛОЖИО КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВУ ФАБРИКУ

Дошао је и тај дан, јуче у општини Рашки премијер Србије Александар Вучић, положио је камен темељац за изградњу будуће фабрике текстила, заједно са председником општине Рашка Игњатом Ракитићем и шеиком Кalifom bin Zajedom, чија је фондација инвеститор овог  тако великог и важног пројекта не само за Рашку, већ за цео регион југо-западне Србије. Гости који су присуствовали догађају били су амбасадор УАЕ у Србији, Карим Џума Рашид, председник Рашког округа, Небојша Симовић, народни посланик Скупштине Србије, Јовица Јевтић и председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.

Као што је и обећао премијер Србије је још једном одржао своје обећање и посетио општину Рашка, поразговарао са њеним грађанима и што је најважније  довео у Рашку  тако драгоценог и дарежљивог пријатеља из далеке,  а опет нама блиске земље УАЕ(Уједињени Арапски Емирати), који је несебично и на предлог Владе Републике Србије донирао нашој општини 9 милиона евра за изградњу ове фабрике. Фабрика ће запошљавати до 400 радника и биће изграђена по најсавременијим стандардима Европске Уније.

Председник општине Рашка је као прави домаћин пожелео срдачну добродошлицу уваженим гостима из Уједињених Арапских Емирата,премијеру Вучићу и осталим гостима, који су дошли да подрже овај догађај. Господин Ракитић није крио искрено задовољство и очекивања поводом овог великог догађаја за нашу општину:

-          Мени је као председнику општине Рашка припала  част и несвакидашње задовољство  да будем један од присутних људи који ће учествовати у полагању овог историјског камена темељца  за општину Рашка и цео овај крај уопште. Да би нам се деца рађала, ми морамо да имамо овакве пројекте, као што је овај пројекат, а ја сам сигуран да су грађани  општине Рашка веома свесни важности овог пројекта. Ви знате да се ми годинама уназад боримо са тим одливом народа из Рашке и да су нам главни проблем, управо радна места, а овим пројектом  ћемо омогућити око 400 нових радних места.

Председник општине Рашка се нада и  верује да ће овај пројекат бити успешно реализован за неколико месеци и да ће Рашка  са овим пројектом бити један од главних носиоца и покретача привредног развоја у овом крају.

Председник Владе Србије Александар Вучић, није крио симпатије према гостима из УАЕ и имао је само речи хвале за своје уважене иностране госте. Премијер  је такође  упутио само  речи хвале и за  општинске власти у Рашки, као и за њене грађане, чије је стање свести на највишем нивоу и које је окренуто ка бољитку и напретку ове општине. Премијер се овим речима обратио присутнима:

-          Поносан сам на пријатељство са шеиком bin Zajedom, поносан сам на то пријатељство, девет милиона долази вам овде, његовог новца,не нашег, не вашег, његовог новца, да би људи из Рашке овде могли да раде. Навикавајте се, не кажем да ћете да живите као бубрег у лоју и нисам од тих лажова, али ћете захваљујући вашој вери, вашем раду, вашем стрпљењу,  трпељивости и поверењу полако али сигурно живети боље и видећете много више будућности за вашу децу, него што сте је до јуче видели.

Премијер се такође осврнуо на свој досадашњи рад у Влади Србије и нагласио да је јако поносан што су данас  јавне финасије на чврстим ногама,  јер одлуке које доноси нису нимало лаке, напротив, али да је то његов став и да ће борити за тај став и убудуће за добробит земље Србије:

-          Да нисмо урадили тешке реформе, да нисмо правили потезе које нисте волели да видите, то што данас имамо не би смо имали, зато ја кажем да не подносим лака решења и ја знам да народ негде дубоко у себи то разуме. Доносим тешке одлуке у наше име, а добро је док има неко ко ће да се бави тешким одлукама и тешким питањима, био је јасан у свом ставу господин Вучић.

Слика испод најбоље говори о бројности скупа.