Вести

Кампања за предстојеће унутарстраначке изборе

На синоћ одржаном састанку ОО СНС Рашка присуствовали су координатори Извршног одбора СНС за Рашки и Моравички округ, Милан Марковић и Данијел Туцаковић у својству извештача. Састанак је водио председник ОО СНС Рашка Игњат Ракитић, а поред председника месних одбора, састанку је присуствовао и посланик у Скупштини Србије Јовица Јевтић.

Главна тема и прва тачка дневног реда састанка били су предстојећи избори у странци. Чланови Извршог одбора, представивши се, обратили су се присутнима поздравном речи, рекавши да уколико постоји било какав проблем, да се слободно обрате њима , а они ће, колико је то у границама њихових могућности, одговорити на сваки њихов захтев или примедбу.

Члан Извршног одбора Милан Марковић одржао је мало предавање на тему избора у странци. Он је нагласио да , избори треба да протекну у најбољем могућем реду, без икаквих испада који би могли да уруше углед странке.

- Избори морају да буду најчистији могући, хируршки прецизни.

Марковић је истакао, да су предстојећи унутарстраначки избори преко потребни и да их треба одржати што пре, те да су ти избори одраз зрелости како месних одбора тако и људи на чијем се челу они налазе.

- Не верујем да ће овде бити проблема. Извршни одбор за Рашки округ је добио зелено светло да се избори у Рашки одрже што пре могуће, јер су преко потребни. Рашка је потпуно спремна за изборе и они неће донети било каква трвења унутар странке пред нове локалне изборе који нам предстоје.

На крају свог излагања г. Марковић се осврнуо на техничка питања и проблеме председника месних одбора и отклонио све нејасноће у вези унутарстраначких избора, сумирајући своје излагање реченицом:

- Борите се за себе и своју будућност, будућност своје деце, зато нам требају људи од угледа и значаја и у Рашки и у посланству.

Друга тачка дневног реда,тачка разно, председник ОО СНС Рашка се обратио присутнима преносећи веома важна дешавања за Рашку која су се десила у протеклој недељи. Он је рекао:

- Десила нам се веома важна посета предходне недеље која ће уродити плодом.

Наиме, у прошли петак општину Рашка је посетио директор кинеске Развојне Банке за Балкан, господин Ванг Јашенг. Г. Јашенг је боравио у тродневној посети општини Рашка, на позив Ванг Веиа власника фабрике „Тесла Солар“  из Баљевца. Нашу делегацију на челу са предсеником Општине Рашка Игњатом Ракитићем представљали су и Јовица Јевтић, народни посланик у Скупштини Србије, Срећко Минић, председник пословног савета општине Рашка.

Делегација из Рашке је у најбољем могућем светлу представила своју општину , у свечаној сали организована је  презентација природних ресурса  страним делегатима из Кине, који су како кажу спремни да инвестирају велике суме новца у нашу општину, конректно за Копаоник и Јошаничу Бању, туризам општине, преко енергетских потенцијала, сточарске производње, искоришћавање рудних богатстава, дрвно прерађивачке потенцијале ..

Високи представници Развојне Банке Кине на челу са г. Јашенгом су препознали потенцијал наше општине и њихови први утисци су фантастични, више него повољни, посебно су захвални на гостопримству којe им је приредила наша делегација. Доказ томе је и позив кинеског конзула Кинеске Амбасаде у Београду упућен председнику општине  Рашка на састанак са директором кинеске Развојне Банке, Ванг Јашенгом ради реализације пројеката важних за општину Рашка.