Вести

МАРКО ЂУРИЋ: ЈАЧАЊЕ ПОЗИЦИЈЕ СНС У РАШКОМ ОКРУГУ

Јуче у Рашки одржан је проширени  састанак  ОО СНС Рашка коме су присуствовали, поред одборника и многи активисти странке, међу којима је највише било омладине, а све укупно око стотинак људи било је на састанку општинског одбора.  Састанак је одржан у препуној сали бившег Комитета, а повод за одржавање састанка је гостовање наших уважених гостију са стране, пре свега, потпредседника ГО СНС, Марка Ђурића, члана Извршног одбора, Зорана Милојевића и председника ГО СНС Краљево, Небојше Симовића. Циљ њихове посте је да оснаже  и прошире странку у Рашком округу, помажући локалним властима да оставрују своје циљеве.

Састанком је председавао, председник ОО СНС Рашка, Игњат Ракитић, који је у уводној речи пожелео срдачну добродошлицу нашим гостима. Присутнима су се обратили члан ИО, Зоран Милојевић и  потпредседник Главног одбора СНС, Марко Ђурић. Члан Извршног одбора, Зоран Милојевић је похвалио  досадашњи рад странке и поделио са одборницима лична запажања из свог богатог радног искуства  у кампањи:

-             - Имали сте одличне изборе, имали сте одличне резултате овде, сад, последњи пут, када смо били на полагању камена темељца, то сте стварно одлично одрадили, све је било беспрекорно, истакао је  Милојевић.

Након тога, присутнима се обратио потпредседник ГО, Марко Ђурић. Он је у свом сажетом излагању изнео,  шта је неопходно да један општински одбор функционише беспрекорно, са свим својим врлинама и манама. Господин Ђурић је између осталог рекао:

-          - Ја сам дошао овде да људима који воде општинске и друге институције помогнем да се повежу са Владом Србије, ако постоји неко отворено питање, нека шанса или неки проблем, дакле, мој посао ће бити да доведем људе из министарства да  вам помогну  у решавању тих проблема. Добро је то што вршимо власт у Општини, добро је то што вршимо власт у Републици, али то не значи да странка треба да нам се претвори у општину и општина да нам се претвори у странку, то није добро ни за општину ни за странку  и  то је нешто што очекују грађани који су нам дали поверење.

Господин Ђурић је нагласио да су избори у Рашки одлично одрађени, али да треба наставити са јачањем странке, јер како је рекао, Србија  нема већу и бољу шансу да Србија опстане од оне које има за  ових неколико година под Владом Александра Вучића. А наш посао као странке је да следимо његов пример, да би народ схватио да Српска напредна странка има јако добар и квалитетан кадар, који  својим радом и залагањем свесрдно помаже у остварењу одлука и циљева нашем председнику странке, Александру Вучићу. Тим поводом потпредседник Ђурић је истакао:

-           -  Он је успео да окупи баш оно што је Србији потребно, да окупи  људе најразличитијих политичких уверења и да покуша да их покрене  у опоравак земље.

Исто тако, нагласио је да у странци мора да постоји принцип вредновања и учинка по коме ће да функционише странка:

-          - Мора да постоји принцип, да се валoризује рад,  да онај ко ради, ко је вредан и ко постиже страначке резултате, на пољу локалне самоуправе и уопште, он мора без обзира на све имати своје место, мора напредовати. Исто тако, активиста који је вредан, који се залаже, који даје допринос странци, не може да буде скрајнут од некога, тако што ће га неко сакрити, потиснути или  учинити да му буду затворена врата код председника, општинског или било ког другог одбора, дакле морамо да отворимо те страначке поре, истакао је Ђурић.