Вести

"НАУЧИ ЗАНАТ И ЗАПОСЛИ СЕ!“ - Расписан јавни конкурс за завариваче почетнике

 

На јуче одржаном састанку омладине коме је присуствовао велики број активних омладинаца ОО СНС  Рашка, на дневном реду биле три тачке , три теме које су тренутно најактуелније међу омладином.  Састанком је председавао Лазар Мандић, активни члан и омладинац наше странке.

Прва и основна тачка дневног реда, био је пројекат  под називом „Научи занат и запосли се!“ финансиран од стране Министарства за омладину и спорт  Републике Србије и Општине Рашке. Да подсетимо, да је та тема била актуелна на једном од предходних састанака омладине СНС Рашка, кад је пројекат био у фази ране реализације. Наиме, координатор пројекта  за завариваче почетнике, омладинац наше странке, Ђорђе Радоичић, који је уједно и иницијатор тог пројекта испред Канцеларије за младе Рашка, јуче је присутне чланове ближе упознао са критеријумима конкурса, где и коме треба да се обрате заинтересовани кандидати, који желе да конкуришу за обуку у пројекту. Пројекат је осмишљен тако, да обучи 29 будућиух вариоца, који ће по завршетку обуке добити посао у две фирме на територији општине Рашка, конкретно, то су, кинеска фирма „Тесла Солар“ из Баљевца и словеначка фирма „Примат опрема“ Д.О.О., такође експозитура фирме  у Баљевцу.  На конкурс се могу пријавити млади од 18 -30 година,  а детаљне информације могу се добити на огласним таблама Општинске управе и Националне службе за запошљавање, на званичној интернет страници Општине Рашка и на ФБ страници Канцеларије за младе Рашка. Пријаве се подносе на писарници Општинске управе, Општине Рашка, шалтер бр.1., у периоду од 18.06. - 03.07. текуће године.

Друга тачка дневног реда, била је тема везана за даље  функционисањe Интернет тима, у циљу давања конкретних и константних резултата за убудуће. Има младих људи који  су то радили и  који то раде одлично и сада,  треба им само  већа афирмација и мотивација, која је константно била добра за све ово време, али људски фактори су непредвидиви и на срећу, лако решиви.

Трећа тачка дневног реда била je расподела хуманитарне помоћи најугроженијим лицима на територији Општине Рашка. Помоћ која се планира за те људе је половна одећа, коју су људи добре воље и чиста срца донирали, прошле године у време великих поплава које су задесиле нашу земљу, а  која је остала неподељена из оправданих разлога. Омладина ОО СНС Рашка, је тада испред ОО СНС Рашка била један од  организатора  прикупљања помоћи,  људима који су остали без крова над главом. Омладина ОО СНС Рашка је у овој акцији која се планира, узела кључну улогу, уједно, она је  и главни иницијатор покретања ове акције.