Вести

"Ни мајцу, ни спрску заставу, док је жив неће никоме да преда",

Председник Републике Србије Александар Вучић @avucic изјавио је да је лаж да је на Видовдан косовска полиција натерала његовог сина Данила да скине мајцу са натписом "Предаја није опција", пошто је он то одбио да уради.

"Ни мајцу, ни спрску заставу, док је жив неће никоме да преда", нагласио је председник Вучић гостујући на ТВ Прва.

Истакао је да није тачно ни то да је Данило отишао на Косово и Метохију на Видовдан да би провоцирао, пошто тамо иде већ 13 година и никога није увредио нити било шта ружно урадио.

Председник Вучић је рекао да, ипак, Данило без обзира што су га заустављали на Косово и Метохију три пута тог дана, и хтели да понизе, није осетио ни најмање у односу на оно што Срби на северу Косова и Метохије доживљавају - бруталну тортуру, хапшења и шиканирање.

Председник Вучић је рекао да су му рекли да има пет минута да скине мајцу.

"Прво су рекли како га нису три пута заустављали, па смо им у видео формату доказали да су га заустављали три пута", рекао је председник Вучић и додао да су Данила први пут зауставили на излазу из Приштине према Грачаници и дуго га држали.

Други пут недалеко од Подујава, где је дошло до инцидента и трећи пут су га зауставили на Мердару, додао је председник Вучић.

Рекао је и да су га очито пратили од момента када је прошао прелаз и пратили са ким се све поздравио или руковао.

Они су рекли једанпут и још рекли да сам патолошки лажов, додао је председник Вучић.

Истакао је да су медији у региону са одушевљењем дочекали - лаж да је скинуо мајцу.

"Нису му скинули мајцу јер он то није желео да дозволи и било им је јасно да би без обзира што су уперили у њих пушке, дошло до веома озбиљног сукоба. Момци који су били са њим били су ненаоружани, али спремни да се супротставе чак и наоружаним нападачима, укључујући и мог сина, и они одустали су због тога", нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да Данило није код себе имао никакве мапе, већ само носио мајцу коју носи скоро сваке године или сличну.

Дануло им је рекао да има само мајцу и да је голорука, као и момци који су били са њим и одбио да је скине, додао је председник Вучић.