Вести

ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У РАШКИ

Слава Српске Напредне странке

 

Осму годину за редом српски напредњаци  у Рашки славе своју страначку славу Св. Мати Параскеву или у народу познатију као Св Петку.  ОО СНС Рашка се својски потрудио да и ове године буде добар домаћин, па је тако организацију  славе дао на поверење омладини ОО СНС Рашка, која је уједно била и  добар домаћин овогодишње славе.

Уз присуство многобројних гостију који су наизменично  долазили и одлазили, били су ту представници других политичких странака, симпатизери, представници медија  и наравно  увек присутни највернији чланови нашег  општинског одбора. Као што је и ред, пре славља у просторијама ОО СНС Рашка пресечен је славски колач, уз благослов свештених лица, која су заједно са руководством општинског одбора пресекли колач. Одмах после церемоније сечења славског колача, медијима су се обртили председник ОО СНС Рашка, Игњат Ракитић и председник омладине ОО СНС Рашка, Лазар Мандић.

Председник ОО  СНС Рашка Игњат Ракитић се у обраћању јавности  осврнуо на традицију дугу 8.година, од кад се слави страначка слава у Рашки и додао: 

-          Данас је велики празник у српском народу међу православним верницима, данас је слава Св. Петке коју поред многобројних православних верника прославља и Српска напредна странка. И даље имам ту част да у име целог општинског одбора СНС Рашка пожелим, свим домаћинима који славе Св. Петку , као и свим члановима Српске напредне странке, срећну славу.

Председник омладине Лазар Мандић и њен домаћин у име  омладине  СНС Рашка је у обраћању јавности истакао: 

-          Свим верницима, свим рашчанима и свим члановима СНС –а желим да честитам Крсну славу. Ове године омладина има привилегију да буде домаћин ове славе и мислим да је то добар знак, који показује  да омладина ужива велико поверење од ОО СНС-е, у складу са тим, тако ћемо се и понашати.

Мандић је такође истакао колико је важно дружење и поштовање у странци и друштву уопште: 

-          Славу ћемо прославити у кругу колега из осталих странака и верних чланова Српске напредне странке, јер сматрам да је ово добар разлог да се мало подружимо и попричамо. То је она вредност, која је доста  у данашњем друштву  потцењена, а ми смо баш ти иницијатори који то гаје и одржавају.

Уз добру атмосферу, причу и шалу,  њени чланови, њени пријатељи и симпатизери, свечано су, како и доликује највећој и најјачој  политичкој странци у Општини, такође и у Републици, прославили  славу Српске напредне странке.