Вести

ОО СНС Рашка - Прва седница новог сазива општинског одбора

Прва седница новог  сазива ОО је почела свечано у духу промена, промена на боље. Осећала се нека нова атмосфера позитивне енергије  новоизабраних председника месних одбора. Састанак је отворио поздравном речи , председник ОО СНС  Рашка, Игњат Ракитић, упутивши честитике новоизабраним члановима ОО и пожелео им срећу у будућем раду.

Прва тачка дневног реда ове седнице било је представљање нових чланова ОО, односно новоизабраних председника МО, а свако за свој месни одбор је рекао пар речи и прве утиске после избора у странци. Општи утисак свих присутних био је једногласан, да су избори у свим месним јединицама протекли у најбољем реду, фер и коректно, те да је избор за председнике месних одбора био готово једногласан. Укупна изласност на изборима је била преко 50% гласачког тела странке. Овим је потврђено,  а из  представљања новоизабраних чланова ОО  и виђено, да су сви до једног, веома способни и спремни да направе промене у странци, пре свега у својим месним одборима, са циљем да омасове чланство странке кроз залагање и решавање проблема свих грађана. Да поменемо, у два или три месна одбора , ради регуларности избора присуствовали су и чланови Извршног одбора странке, који нису имали никакве примедбе на регуларност гласања.

Друга тачка дневног реда била је предстојећа изборна скупштина за председника општинског одбора, заказана за 09. мај текуће године.  О овој теми се доста причало ових дана , те се као таква сама наметнула као главна тачка дневног реда на одржаном састанку. Председник Ракитић је пре свега апеловао на присутне да дођу у што већем броју, да се покаже права снага и моћ странке, која је огромна, како на локалу, тако и на нивоу републике.  Планира се да као и у већини општина у Србији, изборна скупштина буде свечана и  зато је потребно да  делегати , председници месних одбора и сви чланови општинског одбора , тога дана, дају од себе свој максимум и покажу се у правом светлу. Разлог више за то је и велика медијска пажња која ће бити усмерена на изборну скупштину, као и  угледни гости са стране који ће својим присуством увеличати овај догађај.

Господин Ракитић је на крају,  још једном пожелео срећу и успешан рад новоизабраним одборницима странке, напомињући да је пред њима одговоран и тежак посао и да од њих очекује много. Важна вест са синоћ одржаног састанка је и то,  да ће се изборна  скупштина  заказана за 09. мај, одржати у Дому културе у Рашки, са почетком у 13:00 часова.  Сви симпатизери и чланови странке су добродошли.