Вести

ПОСАО ЗА 200 НЕЗАПОСЛЕНИХ ЛИЦА

 

После дужег времена,  због годишњих одмора, одржан је састанак ОО СНС Рашка,  којим је председавао председник ОО СНС Рашка, Игњат Ракитић. Расправа је била конструктивна и темељна са доста  супростављених  ставова.

Главна тема састанка били су Јавни радови  које финансирају Република и  Општина  са учешћем, свако по 9 милиона динара. Јако добра вест за нашу Општину, јер се тим пројектом запошљава на  период од три месеца 200 незапослених лица, углавном младих.  То је уједно, одлична прилика за све наше чланове  који су незапослени да учествују у тим Јавним радовима, јер ће свакако то бити једно велико искуство  и могућност да се добије сталан посао. Председници МО добили су за задатак да доставе председнику ОО  спискове чланова својих МО који желе да учествују у овом пројекту.

Друга тема дневног реда,  била је  предстојећа Скупштина Општине Рашка. Наиме добили смо једног одборника више у Скупштини  који је прешао из УРС-а у  Српску напредну странку. Реч је о досадашњој подпредседници  СО Рашка, Микици Скорић, а надаље, обављаће функцију  шефа одборничке групе ОО СНС Рашка у Скупштини. На  њено место, постављен је досадашњи шеф одборничке групе, Зоран Росић, члан Српске напредне странке од њеног оснивања и велики ауторитет међу члановима странке. Оба предлога, које је  господин Ракитић изнео  на ОО, прихваћена су једногласно.

Трећа тачка дневног реда, тачка разно, били су проблеми у нашој Општини, које су председници Месних одбора изнели јуче на састанку. Опште мишљење  одборника  је,  да треба да се формира Акциони тим, који би помагао нашим члановима од струке,  да брже  дођу до посла, а што би олакшало посао нашем председнику ОО, који има пуно обавеза и наравно у циљу унапређивања једног дела одговорности која се бави нашим кадровима.