Вести

Посао за 29 вариоца почетника у Општини Рашка

Реализација овог пројекта  покренута  је од  стране  Канцеларије  за младе  у  Рашки.  Да подсетимо,  да смо  већ  писали  на   ту  тему  на  једном  прошлом састанку  Oмладине ОО СНС  Рашка  и  дa  је  Ђорђе Радоичић,  који  је главни иницијатор  ове  акције,  уједно и  онај  који  ће  да  руководи  реализацијом овог  битног пројекта  за Општину Рашка,  упознао омладинце напредне странке са детаљима пројекта који je тад био у фази  ране реализације.

 

Наиме, Општина Рашка, посредством КЗМ Рашка, конкурисала је код Министарства омладине и спорта Републике Србије, за обуку 29 вариоца почетника, који ће после успешно завршене обуке, добити посао у две локалне фирме, „ Примат опрема“ и „Тесла Солар“. Уговор о реализацији пројекта под називом „Научи занат и запосли се!“, биће потписан сутра, у Београду, у Палати Србија.

 

За похвалу, освојили смо прво место на конкурсу Министарства омладине и спорта РС за јединице локалне самоуправе. Конкретно, наша општина је добила 3.904.600,00 динара за реализацију овог пројекта кроз три типа обуке за завариваче почетнике. Општина Рашка ће на ту суму уложити још 500.000,00 динара, тако да укупан износ средстава за реализацију пројекта износи 4.403.920,00 динара. За обуку на овом пројекту могу се пријавити незапослена лица, узраста од 18 до 30 година. Пријаве ће почети кроз два месеца.

Јако добра вест је и то да је, Уговор испред Општине Рашка потписао председник Општине Рашка, уједно и председник општинског одбора Српске напредне странке Рашка, г-дин Игњат Ракитић, а заједно са њим састанку је присуствовао и Ћорђе Радоичић, активни члан наше странке. На крају можемо рећи да је захваљујући угледу који председник Општине Рашка ужива на локалу, а још битније и на страни, главни узрок и веома битан, можда пресудан фактор за успешну реализацију овог пројекта.