Вести

ПОСЕТА ПРЕМИЈЕРА ВУЧИЋА НОВОМ ПАЗАРУ


Данас у Новом Пазару био је наш премијер Александар Вучић, а један  од повода посете била је изградња цркве Светог Саве у месту Дежева код Новог Пазара.  Омладина ОО СНС Рашка потрудила се да у што већем броју испрати и подржи долазак нашег  премијера у  добросуседски град Нови Пазар. Они су данас  били у цркви Светог Саве у Дежеви, и заједно са мештанима тог краја, где је рођен Сава Немањић, дали не тако велику, али значајну подршку нашем председнику странке, Александру Вучићу. Господин Вучић је тим поводом истакао:

-          Ову цркву која се гради, нећемо да чекамо дуго. Већ идуће недеље, парох или владика имаће новац да је покрију, рекао је Вучић.

Премијер Вучић је  у својој посети Новом Пазару обишао и својим присуством увеличао отварање, једне основне школе, вртића и Дијагностичког центра. Премијер Вучић је више него задовољан оним што је видео  у Новом Пазару, посебно новоoтвореном основном  школом „Растко Немањић - Свети Сава“ која је по његовим речима урађена по најмодернијим стандардима и нагласио је да такве школе „ нема нигде  у Србији “. Отварању нових објеката присуствовали су и наши министри, министар Унутрашњих послова, Небојша Стефановић, министарка Грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, министар Трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић, министар Здравља, Златибор Лончар, министар Омладине и спорта, Вања Удовичић, као и амбасадор УАЕ, Џума Рашид Сеиф Зајед  ел Дахери и градоначелник Новог Пазара, Мехо Махмутовић.

Грађани Новог Пазара су са великим одушевљењем  и одобравањем поздравили и саслушали нашег премијера Вучића, који је у свом обраћању најавио боље дане за Нови Пазар, а да то нису само празне речи, потврђују ова три, првенствено едукативна и значајна објекта, која су од данас понос Новог Пазара и целе Србије. Главни финансијер ових пројеката је Влада Републике Србије, са  делом учешћа, који су финансирали  Уједињени  Арапски Емирати. Камен темељац  за ове установе је положио наш премијер, у априлу текуће године.