Вести

Прикупљне помоћи за децу са посебним потребама - Омладина СНС-а

Састанак омладине, протекао уобичајено. На састанку се расправљало о актуелним темама, везаним за страначке активности које омладина СНС-а може да изнесе и да реализује у дело. Састанак је отворио технички секретар странке, Марко Миљковић, прочитавши записник са прошлог састанка омладине.

Једна од најактуелнијих тема, био је предстојећи митинг Српске напредне странке, заказан за 26. април текуће године у Новом Саду. Миљковић је позвао присутну омладину да се одазове у што већем броју, и да по могућству са собом поведе што више људи, симпатизерe странке. Такође, Миљковић је скренуо пажњу омалдини, да прати конкурсе за посао преко Националне службе за запошљавање, да би млади људи који су без посла, евентуално нашли посао у својој струци.

Ипак, главна тема састанка је била, акција коју организује Омладина СНС Рашка, са циљем да помогне деци са посебним потребама. На састанку, омладинци су дали свако према својим потребама, добровољан прилог за децу са инвалидитетом. Хуманитарне акције ове врсте, учестале су код омладине СНС-а и користи се свака прилика да се помогне деци, људима којима је то највише потребно. Ради се о акцији, која се планира за Васкрс, тачније трећи дан Васкрса у 12 сати у Рашки. Планира се се да се посети Удружење деце са посебним потребама, и да им се од новца, који се за њих константно прикупља, задњих месец дана, купе нове струњаче. Омладина је узела на себе и ту обавезу, да свако ко буде ишао у посету малишанима, понесе по једно ускршње јаје. Ова акција је опште прихваћена на састанку омладине СНС-а из Рашке.