Вести

Припреме за унутарстраначке изборе у Рашки

Синоћ, на седници ОО СНС Рашка, главна и једина тема разговора били су предстојећи унутарстраначки избори на свим нивоима.  Прво, за 23.04. заказани су избори за председнике Месних одбора СНС Рашка, док ће Изборна скупштина за председника странке ОО СНС Рашка, бити одржана 09.05. ове године.

На састанку Општинског одбора,  председник ОО СНС Рашка,  Игњат Ракитић, је говорио о техничким питањима везаним за кампању у Месним одборима. Дао детаљна упуства и апеловао да избори у странци буду максимално фер и коректни, као што је и био случај до сада. Исто тако, наглашено је да на местима председника Месних одбора, требају бити само најбољи и најквалитетнији људи.

Присутнима се обратио и посланик у Народној Скупштини Србије, Јовица Јевтић нагласивши да овај нови начин гласања на локалним изборима  је фер и много демократскији систем и да се новим начином гласања пружа прилика да се изаберу најбољи кандидати за председнике Месних одбора.

На крају, председник ОО СНС Рашка,  поделио је председницима Месних одбора нове правилнике за рад Месних одбора. Да поменемо, да је због дилеме да ли да буде 19 или 35 Месна одбора, одлучено да се сачека дан, два, док не стигне коначна одлука Извршног  одбора странке, шта и како даље, а све то да би се направила чиста слика у странци и кренуло пуном паром у кампању.