Вести

РАДОСТ ДЕЦИ У МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ВАРЕВО

 

Општинске власти јуче су посетиле насеље Варево код Рашке, а повод  за њихову посету је изградња, односно санација игралишта у Вареву. Председник ОО СНС Рашка, Игњат Ракитић и председник Месног одбора Стара стругара, Дарко Милићевић, нашли су за сходно  да поразговарају са мештанима МЗ Варева и да путем медија промовишу свој рад и нашу странку.

Председник Општине Рашка, господин Ракитић  је скренуо пажњу јавности на важност и потребу за овим мини-пројектом који овој деци много значи:

-           Задатак Локалне самуправе је да обезбеди радна места, како би људи опстајали и остајали , а да нам игралишта не буду празна.  Ово деце што имамо морамо да мотивишемо и да им дамо могућност да се баве спортом, јер је спорт оно што од њих прави људе који ће знати и да губе и да побеђују на прави начин, рекао је Ракитић.

Да каже нешто о овом пројекту, искористио је прилику  и дирекотр Дирекције за урбанизам и  изградњу Општине Рашка, господин Милићевић:

-          Заједничком акцијом, односно споразумом о пословно-техничкој сарадњи између Дирекције, ТСО и МЗ Варево,  договорено је да се изврши поправка дотрајалог игралишта на коме се сада налазимо, а које у фази коначне реализације. Највећу захвалност дугујем мештанима МЗ Варево који су уложили свој труд  да то све функционише како треба и да се све постави на своје место, на велику радост ове деце и свих нас, рекао је Милићевић.

Олакшавајућа оклоност за ову децу и омладину је та да  су  на нове две позиције постављени рефлектори који задовољавају  потребе игрлаишта у касним вечерњим сатима, тако да ће деца из Варева и околних места моћи увече дуже да се друже и да играју кошарку. У плану  Дирекције за урбанизам  је и изградња дечијег  мобилијара на месту поред игралишта у  Вареву,   тако да ће места за забаву и разоноду имати и деца млађег узраста.  Да подсетимо, ово је треће по реду изграђено игралиште у задњих годину дана, које Локална самоуправа на челу са садашњим председником Општине успешно реализује.