Вести

Редовни састанак омладине СНС-а у Рашки

Састанак је отворио председник ОО СНС Рашка Игњат Ракитић поздравивши све омладинце, рекавши да му је срце пуно кад сву ту омладину види на једном месту. Посете Г. Ракитића састанцима омладине су учестале, из разлога што председник ОО, како је рекао, има огромно поверење у младе снаге, које тек долазе и које тек  треба да се докажу и покажу.

Прва тачка дневног реда  било је запошљавање младих, отварање нових радних места на територији Општине Рашке. На ту тему, после уводне речи, председник ОО странке у Рашки, господин Ракитић, дао је реч  омладинцу наше странке,  Ђорђу Радоичићу, који већ две године успешно координира радом Канцеларије за Младе у Рашки, да објасни неке новине везано за нова радна места.

Наиме, КЗМ Рашка је конкурисала за обуку заваривача почетника код Министарства омладине и спорта Републике Србије. Уколико предлог пројекта буде усвојен, 29 младих добиће посао у две локалне фирме које се баве металском индустријом. То је веома повољна вест за младе, који су вољни и спремни да  учествују у тој обуци, и ако касније  прођу обуку, могу да се запосле на одређено време од 6 месеци.

Важно, састанку омладине су присуствовали чланови Извршног одбора странке који су тог дана паралелно имали заказан састанак са ОО странке. Они су искористили ту прилику да се обрате младим напредњацима , не скривајући велико задовољство и изненађење,  бројним присуством чланова омладине СНС-а  и њиховим зрелим и пристојним понашњем. Између осталог они су нагласили да је омладина та која треба да узме ствар у своје руке, тако што ће својим активним ангажовањем у странци и својим присуством у Стручним саветима, Месним одборима, стећи потребно искуство, да би у блиској будућности, била главна окосница странке.