Вести

Ревизија чланства у ОО СНС Рашка

На јуче одржаном састанку ОО СНС Рашка теме за дискусију биле су, ревизија чланства по Месним одборима, спор који се водио између Општине Рашка и Колубаре, формирање  Стручних савета и Веће. Састанком је председавао , председник ОО СНС Рашка, Игњат Ракитић.

Прва тачка дневног реда био је апел и захтев господина Ракитића, да новоизабрани предсеници Месних одбора, ревидирају своје чланство, да се направи пресек  и да се утврди тачан број чланова СНС а на територији општине Рашка. Примарни циљ  је да се утврди број активних чланова СНС, да се утврди број људи  на које Општински одбор може убудуће сигурно  да рачуна, не само за време избора, већ током целе године, рекао је Ракитић. Технички проблем је подела партијских књижица, јер многи се жале да немају чланску карту странке, а чланови су СНС-а. То је исто тако један од приоритета у решавању проблема који је стављен пред председнике Месних одбора.

Друга тачка дневног реда био је извештај члана Комисије за прибављање и отуђивање непокретности у јавну својину непосреденом погодбом, Милоша Младеновића, досадашњег председника Стручног савета за правна питања у ОО СНС Рашка. Комисија је  формирана 09. децембра 2014. са задатком да се спроведе поступак непосредне погодбе, везано за Уговор о пословној сарадњи из 2006 године , који је закључен између  Општине Рашка и  Привредног друштва „Колубара“ Д.О.О. из Мионице. Уговор је склпољен ради изградње објекта „Одмаралиште Рашка“ на Копаонику.  Наиме, представници Привредног друштва „Колубаре“ Д.О.О. из Мионице затражили су да се приступи  изради новог пројекта  изведеног објекта на Копаонику, што би створило услове за добијање нове грађевинске дозволе, за тај спорни објекат. Нужност добијања нове грађевинске дозволе произилази из чињенице да је извођач радова „Колубара“ Д.О.О.  у току извођења радова на изградњи објекта на Копаонику одступио од услова утврђених грађевинском дозволом коју је издало Министарство  за инфраструктуру 2007. године. Спор који  је тада настао између Општине Рашка и Привредног друштва „Колубара“, на добром је путу да буде успешно решен на задовољство обе стране.

Захваљујући заједничкој сарадњи, од 09. децембра 2014. на овамо, између  представника Комисије из Рашке и представника Привредног друштва „Колубара“ , дошло је до тога да директор „Колубаре“  30. априла текуће године , дописом обавестио Комисију да постоји нужност увођења „Колубаре“ у постојећу грађевинску дозволу, која сада гласи на Општину Рашка и по новом Уговору Општина Рашка, слови као инвеститор пројекта, на шта је дала сагласност  наша Комисија. Након тога стигао је још један допис  05.маја 2015. којим се обавештава  Комисија  да је њихов Правни тим сачинио предлог о увођењу „Колубаре“ у грађевинску дозволу  као финансијера објекта „Одмаралиште Рашка“ и истовременео предложио да се са достављеним предлогом Уговора упозна и председник Општине, господин Игњат Ракитић, шеф Општинског одбора СНС Рашка, који је уједно и иницијатор покретања поступка за решавање предметног питања. Након тога, после усаглашавања примедби на предлог Уговора,  15. маја 2015. год. дефинитивно и једногласно је усаглашен текст предметног Уговора између представника „Колубаре“ Д.О.О. из Мионице  и представника Комисије из Рашке. Комисија из Рашке је затим упутила предлог Уговора  Скупштини Општине Рашка на разматрање.

Трећа тачка дневног реда био је предлог ОО СНС Рашка, који је изнет на Општинском већу,  да Општина Рашка слави заветину, градску славу Рашке, Мали Спасовдан. Добијен је  благослов од свештених лица. Чека се благослов СО Рашка.  

Тачка разно, прича о Стручним саветима који треба да се формирају након избора новог председништва ОО странке. На ту тему реч је узео народни посланик у Скупштини Србије и члан ОО СНС Рашка, Јовица Јевтић, који се залаже за комплетну ревизију Стручних савета, избором нових председника савета и да сваки формиран савет буде и практично оправдан  и да као и до сада, председници тих савета буду  чланови Општинског одбора. Јевтић се такође залаже за то да на чело тих савета дођу људи од струке, квалитет испред квантитета, да то буду способни  кадрови на важним позицијама, који су спремни и вољни да одговоре на  све обавезе које се од њих очекују. То је мишљење и већине одборника ОО СНС Рашка, на челу са председником  ОО странке, Игњатом Ракитићем.