Вести

Само најбољи иду напред – Друга изборна скупштина ОО СНС Рашка


Под слоганом  „САМО НАЈБОЉИ ИДУ НАПРЕД!“ , седницу јуче одржане изборне скупштине је отворио  уводним говором, водитељ програма свечане Изборне скупштине, Владан Станишић, резимирајући резултате Српске напредне странке, од  њеног оснивања па до данас, како на Републичком, тако и на локалном нивоу. Свечана Изборна скупштина, имала је официјални, радни и ревијални део програма.

У уводном делу Изборне скупштине, изнет је  сажет извештај рада ОО СНС Рашка, од оснивања до данас. Прва Изборна скупштина, ОО СНС Рашка, одржана је  02.10.2010. године. Од тада, па до данас, настале су велике промене, велике победе, које су мање-више успешно акредитоване. Тек сада, очекујесе  од СНС-а, да покаже своју праву снагу у Општини Рашка. ОО СНС Рашка је прва, од свих странака у Општини, израдила План развоја Општине Рашка 2012. године. Упркос томе, на одржаним изборима исте године, ОО СНС Рашка је платио данак политичком неискуству, али ипак, узео је део учешћа у власти Општине Рашка и како је време одмицало, СНС у Рашки  је све јачи и звучнији, у ушима против кандидата. Од тада, па до данас, извршена је строга реорганизација у странци, која је ставила СНС у први план, свих дешавања у Општини Рашка. После уводног излагања представника омладине СНС-а,  на видео биму, присутни су могли да виде неке слике, које су обележиле важне тренутке у раду ОО странке. 

Радни део Изборне скупштине је отворио, како протокол налаже, председник ОО СНС Рашка, господин Игњат Ракитић, овим речима:

-    Поштовање драги пријатељи, добродошли на II Изборну скупштину у Рашки. Част је бити део тима, на чијем је челу наш председник  и премијер Александар Вучић, а мислим да ми оправдавамо име које носимо,  заставу под којом се боримо и у корак са победником, пратимо политику стабилности и демократије.

 

Господин Ракитић није пропустио прилику, да поздрави важне госте, који су дошли да подрже и увеличају ову свечаност, својим присуством. Међу њима, били су, начелник Рашког округа, Небојша Симовић, чланови Извршног одбора, Даниел Туцаковић и Милан Марковић, Народни посланици Зоран Бојанић и Јовица Јевтић, као и директор Електросрбије из Краљева, Срђан Ђуровић. Затим је, интонирана химна Српске напредне странке, „Тамо далеко“, наша понос и дика. Након што је констатовано, да су испуњени сви услови за Изборну скупштину, председник Ракитић, представио је  два делегата, која су заједно са њим, а све у складу протокола, председавала скупом. Најмлађи делегат Изборне скупштине у Рашки, била је Марина Милић, а најстарији делегат , Родољуб  Павловић, који је ту од оснивања странке.  На лицу места, једногласно је  изабран записничар, Весна Курандић. Кад су испуњени и сви техники услови, председник Ракитић је прочитао тачке дневног реда, радног дела скупштине.

Прва тачка дневног реда, била је образовање Верификационе комисије. На предлог, председника ОО Рашка, изабрано је пет чланова Верификационе комисије, на челу са председником исте, а њихов задатак је био да утврде број присутних делегата на Изборној скупштини. Комисија је једногласно изабрана, број присутних делегата, био је 63 од 65, колико их укупно има. Пошто је костантовано, да постоји кворум за рад, прешло се на другу тачку дневног реда.

Друга тачка дневног реда, био је осврт на досадашњи рад, ОО СНС Рашке, где је председник ОО,  Игњат Ракитић, прочитао извештај и изнео своје мишљење о досадашњем раду странке.

-    Двехиљадеосме (2008.) год. нас неколико људи из Рашке решило је да помогне СНС, Александру Вучићу и Томиславу Николићу, оснивањем повереништва  СНС-а у Рашки. Наоружани једино својим ентузијазмом, са жељом, да Рашка буде лепше место, за нас и нашу децу,  рекао је Ракитић.

Од тада, па до сада, чланство странке је расло и расте константно и сада броји преко 2100 чланова. На почетку је било повереништво, а како је странка расла и омасовљавала се, прешла је  у Општински одбор, а 2010. године.,  добила све епитете, озбиљне политичке партије. ОО СНС Рашка, је за ових пет година, учествовао и дао свој допринос, на 11 митинга СНС-а, обилазио све своје МО, преко председништва  и чланова ОО странке и на тај начин успео  да омасови број чланова. То се и догодило 2014. године, када  је на Републичким изборима, заваљујући, пре свега, Александру Вучићу,  ОО СНС Рашка  освојио 6 пута више гласова, у односу на 2012., када су одржани Локални избори и однео убедљиву победу, самим тим, добио и свог председника Општине Рашка. У том духу, и са тим ентузијазмом, желимо да наставимо даљи рад  у странци, рекао је, на крају свог излагања друге тачке дневног реда, господин Ракитић.

Трећа тачка дневног реда, била је образовање Изборне комисије. По статуту странке, на предлог председника, изабрано је пет чланова комисије, четири члана и председник комисије. Чланови комисије су изабрани једногласно, са циљем да утврде листу кандидата за председника ОО странке. Пошто је имао само један кандидат, председник Изборне комисије, Милош Младеновић, дао је предлог да гласање буде јавно, јер је статутом то дозвољено у оваквим приликама, а предлог је прихваћен, једногласно.

Четврта тачка дневног реда, била је избор новог председника ОО СНС Рашка. Нови председник ОО СНС Рашка, постао је, господин Игњат Ракитић,  који је и до тада обављао ту дужност.

На крају, начелник Рашког округа и наш цењени гост,  господин Небојаша Симовић, узео је  реч и обратио се  присутнима, честитавши  новоизабраном председнику ОО странке, на избору. Господин Симовић, похвалио је организацију II Изборне скупштине,  похваливши  организаторе речима, да су избори били демократски и транспарентни, једном речу, достојанствени и у духу Српске напредене странке, на чијем је челу наш председник, Александар Вучић.

У ревијалном делу програма, на сцену су изашли, да свирају, Нађа Маринковић, виолина и Јован Мутавџић, клавир. У тридесетоминутном извођењу, познатих дела класика, присутни су уживали слушајући извођаче. Одмах после тога, Другу Изборну  скупштину, ОО СНС Рашка, затворио је новоизабрани председник ОО СНС Рашка, господин Ракитић, захваливши делегатима, гостима са стране и свим присутнима, који су подржали његову кандидатуру и који су својим присуством, увеличали јуче одржану Изборну скупштину. Господин Ракитић, посебно се захвалио омладиницима  ОО СНС, који су изнели велики део организације, у координацији са секретаром ОО СНС Рашка, Славишом Милојковићем.