Вести

Састанак омладине СНС

На скоро одржаном састанку, 28.05.2015. године, провукла се тема око избора  за новог председника омладине  ОО СНС Рашка. Општински одбор у Рашки већ дуже време , практично нема председника омладине. То је један од важнијих проблема унутар странке, који у наредним данима треба да се реши. Чека се да се формира комплетно председништво ОО странке,  па тек онда да се изабере председник омладине, заједно са председницима Стручних савета.

Друга тачка дневног реда била је даље функционисање Интернет тима. Да подсетимо, чланови Интернет  тима су искључиво активисти омладине ОО СНС Рашка, што није писано правило да тако мора да буде. Треба рећи да је Интернет тим  ОО СНС Рашка у фебруару и марту ове године давао константно добре резултате и  изнад просека  у односу на неке друге, веће општине од Рашке.Са радом Интернет тима се нагло стало, или не бар у оноликој мери колико је то било за та два месеца, кад је доста малдих чланова СНС Рашка актвино учествовало у  том раду. Циљ је да се изабере координатор тима и оформи ново чланство, које би даље и константо давало добре резултате.

Омладина ОО СНС Рашка већ годину дана уназад има константно сваке друге недеље састанке и теме кроз тачке дневног реда , на којима се расправља о проблмима, не само везано за омладину, већ и о проблемима у својим Месним одборима,  проблемима општине, генерално о свему што се тиче Општине Рашка и њених грађана. Овлашћена омладине у решавању тих проблема су ипак мала, али је здраво разменити међу собом став и чути мишљење сваког омладинца који има неку идеју за било који проблем који у том тренутку актуелан.

Састанку омладине присуствовао је и председник ОО СНС Рашка, господин Игњат Ракитић, да да подршку и смернице младима у даљем раду. Његов став по питању председника омладине, је отворен и како је рекао, кога омладина подржи, уз његову сагласност, може да буде председник омладине ОО СНС Рашка. Председник Ракитић је својим присуством хтео да укаже на важност проблема. Циљ је да се омладина СНС омасови своје чланство, да укључи у рад  како старе тако и нове чланове, који ће узети  подједнако учешће у даљим акцијама које нам предстоје,  а то је могуће само ако се изабере омладинац  који жели, може и хоће то да ради и који има подршку омладине, рекао је Ракитић.