Вести

Састанак Општинског одбора СНС Рашка

 


На почетку јуче одржаног састанка  сумирали су се  утисци са недавно одржане Изборне скупштине, коју  је Служба за информисање ОО СНС Рашка пропратила и пласирала на најбољи могући начин, што показује и велики број честитки Општинских и Градских одбора из целе Србије. Формиран је Стручни савет за пољопривреду. Састанком је председавао, председеник ОО СНС Рашка, Игњат Ракитић.

Прва тачка дневног реда, био је захтев Месних одбора за повећањем броја подпредседника, конкретно за МО Рудница и МО Јошаничка Бања. Предлог је стављен  на гласање. Оба захтева су великом већином усвојена. Господин Ракитић је  апеловао на озбиљност,  која се огледа у томе,  да председници и њихови заменици, искористе прилику коју им статут пружа и  у наредних месец дана,   преиспитају бројност и структуру чланова по Месним одборима.

Друга тачка дневног реда, био је писмени захтев ОО Покрета социјалиста (ПС), упућен председнику Ракитићу, са сугестијом да на следећој Скупштини СО Рашка, одборничка група СНС Рашка, подржи њихов захтев за измештање Споменика у Биљановцу подигнутог 1999. године, страдалим грађанима Општине Рашка у бомбардовању.  Као разлог за оправданост тог захтева, наведена је нетраснспарентност места на коме се Споменик налази, са предлогом да се Споменик измести,  у центар града код парка. Предлог је изнет на гласање, а Општински одбор  странке је једногласно гласао против тог захтева, сматрајући да је разлог за такво нешто неоснован.

Трећа и главна тачка дневног реда, била је Скупштина СО Рашка заказана за данас 22.05.2015.године. На састанку су прочитане тачке дневног реда СО Рашка, и свака тачка је појединачно разматрана. У току расправе, највише се дискутовало о првој, и шестој тачки дневног реда. Прва тачка дневног реда 29. Седнице СО Рашка је,  извештај ЈКП „Рашка“ о степену реализације програма пословања за 2014. годину и шеста тачка, предлог решења о именовању директора ЈКП „Рашка“ у Рашки. Обе тачке, дневног реда Скупштине, су горућа питања за Општину Рашка, зато им је дато највише простора и пажње. Провукла се и тема о Колубари и спору Општине Рашка и тог предузећа, око неких спорних питања о власништву једног дела имовине, конкретно о примопредаји објекта на коришћење Општини Рашка. Како је нагласио  господин Ракитић, спор је успешно окончан мирним путем уз договор две стране о заједничком решењу.