Вести

СНС САМОСТАЛНО ФОРМИРАЛА ВЛАСТ У РАШКИ

Јуче у  Рашки одржана је после априлских избора,  прва конститутивна седница Скупштине општине Рашка у новом сазиву. Власт у овој општини формирала је коалиција око СНС-а, која у новом сазиву броји 19 одборника (од могућих 35), за њом следи Социјалистичка партија Србије са освојених 12 одборничких места, Демократска странка (2) и  коалиција ДСС и Двери (2). Главна  и једина тачка дневног реда била је именовање новог руководства општине Рашка.

За председника општине реизабран је председник ОО СНС Рашка, господин Игњат Ракитић, а његов нови заменик и страначки колега је господин Ђорђе Гогић. На место председника СО Рашка изабрана је, бивши шеф одборничке групе СНС Рашка, госпођа Мирјана Скорић, за њеног заменика постављен је, такође члан Српске напредне странке, господин Ненад Алексић. Нови секретар у будућој локалној Скупштини биће, господин Слободан Ристовић.

Да подсетимо, Српска напредна странка је са својим подмлађеним одборничким кадром освојила поверење преко 50 % гласова на одржаним локалним изборима у априлу текуће године. Интересантна чињеница је и то  да је Социјалистичка партија Србије после више од 25 година константног учествовања у власти на територији општине Рашка, први пут у својој историји у политичком животу општине  на месту опозиције.