Вести

СВЕТА ПЕТКА - СЛАВА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

Општински одбор Српске напредне странке из Рашке и њени чланови јуче су на себи својствен и свечан начин обележили и прославили, нашу крсну славу, СВ. Мати Параскеву, у народу познату као Свету Петку.  Ове године, домаћин славе била је, Мирјана Скорић, наш угледни члан и  шеф одборничке групе ОО СНС Рашка.

Као што протокол налаже, чин сечења славког колача, обавили су, Протонамесник архијеријски- Намесник студенички, Здравко Николић и Парох рашки, Александар Суботић. Обреду сечења славског колача, присуствовали су многобројни гости, пре свега представници политичких странака,  високи функционери јавних предузећа и искрени  пријатељи Српске напредне странке.

Председник ОО СНС Рашка, Игњат Ракитић, тим поводом, искористио је прилику, да као добар домаћин, честитита Свету Петку, свима који славе, а нарочито свим члановима СНС-а, овим речима:

-           Желим да искористим прилику, да честитам славу, свима који славе овај данашњи дан, нарочито свим члановима Српске напредне странке. И да свим члановима СНС-а, такође овом приликом, им честитам, седам година постојања, у нади да ћемо у следећих седам година, само напредовати и бити још квалитетнији и бољи, а све зарад народа Србије и наравно Рашке, рекао је Ракитић.

Треба напоменути, да је добар део организације ове славе испратила и изнела омладина ОО СНС Рашка, заједно  и уз свесрдну помоћ домаћина славе. Слава је обележена како и доликује највећој и најјачој политичкој странци, како у  Републици, тако и у Општини Рашка. Прилог испод је кратак интервјуу са председником ОО СНС Рашка, Игњатом Ракитићем, поводом обележавања јучерашњег празника.