Вести

ТИТУЛА НАЈБОЉЕГ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ – Самит у Врњачкој Бањи

На  IV Самиту бизниса који је одржан у Врњачкој Бањи, под називом "Упослимо Србију"  у периоду од 26 -28 јуна. 2015. године, чији је организатор  Удружење  "Етно центар Гегула", посетиоци су могли да виде веома добро организовану пословну манифестацију. Самит окупља  велике компаније, Унију послодаваца, представнике Општина, КУД - ове, научне раднике, а све у циљу успостављања пословне сарадње  кроз узајамно размењивање контаката.

Део програма који је био резервисан за доделу престижних признања, Гран При награде, протекао је свечано и уручено је пет лауреата. Један  од пет престижних лаурета добио је и наш председник Ошптине и председник ОО СНС Рашка,  Игњат Ракитић, добивши признање за најбољег председника Општине "Југоисточне Европе" на основу 10 различитих критеријума који се бодују. Разлог за овако престижну награду, председник ОО СНС Рашка  правда својим радом  који је препознат од стране организатора.  Даје му епитет борца са визијом, знањем и резултатима за иновативност и инвентивност  и приписује му као велику заслугу,  транспарентан и креативан рад који стоји у служби здравог развоја своје Општине и развоја привреде у региону, јер је за кратко време успео  да стекне интернационално искуство и као део пословне елите иде у корак са временом и програмом наше странке.

На Самиту у Бањи поред представника Општине Рашка као учесника у тој манифестацији, учествовали су и дали подршку и представници Општина Врњачке Бање и Богатића, као и представници Града Краљева на челу са начелником Рашког округа, Небојшом Симовићем. Колико је значајан и битан овај Самит за Рашки округ  иде у прилог чињеница да кроз овакве манифестације промовишемо нашу земљу и наше брендове, а са капацитетима које поседује Рашки округ, пре свега мисли се на  многобројне туристичке понуде, можемо да постанемо незаобилазна дестинација не само у Србији, већ и у региону. Да подсетимо, ова пословна манифестација има значај међународног карактера, јер привлачи нове инвеститоре из целог региона.