Вести

ТУРИСТИЧКО ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР на Копаонику

Баш у време одржавања манифестације „Дани боровнице“, председник ОО СНС Рашка, Игњат Ракитић имао је ту част, да као први човек Општине Рашка отвори свечаним говором нови услужни центар под називом „Туристичко информативни центар“(ТИЦ) на Копаонику. ТИЦ има за циљ да пружи све потребне информације о угоститељским објектима и њиховој понуди, туристичким локалитетима, актуленим дешавањима, једном речју, све информације које се тичу туристичког центра "Копаоник".

Господин Ракитић, иначе председник ОО СНС Рашка, је у свом обраћању присутнима, рекао:

-          Овај Центар подигнут је, после две-три године чекања, за свега неколико месеци и то на атрактивној локацији, за коју је заслужна, пре свега Дирекција за имовину Републике Србије, која је препознала интерес Општине Рашка и поклонила јој плац тик уз апартманско насеље Конаци. Чак и у време летње сезоне, они који дођу на Копаоник, не размишљају шта све Општина Рашка и овај крај имају да понуде. Сматрам да ће страним, али и домаћим гостима, овај Центар у томе умногоме помоћи.

Нешто више и ближе о томе, колико ће  Туристичко информативни центар да има утицај на овај крај и локално становништво, господин Ракитић је рекао:

-          Што је већи број туриста, то је већа потреба за свим оним, што житељи овог краја производе и што ова планина има да понуди. Што више људи, то више потрошача и новца који остављају локалним привредницима, и све се то на неки начин слива у буџет Општине Рашка, што јој омогућава да улаже и подиже инфраструктуру на Копаонику. Општина Рашка ће као и до сада, подржати свакога ко има добру идеју, добар план, да се на Копаонику унапреди туристичка понуда. Било је пар лепих пројеката, и на овај начин желим да апелујем, на људе који имају идеје, могућност да осмисле пројекте, да ће Локална самоуправа  увек бити спремна да им помогне у њиховој реализацији, на обострану корист.