Вести

У Рашки СНС и ПС склопили предизборну коалицију


Недавно у просторијама ОО СНС Рашка, договорена је предизборна коалиција између ОО СНС Рашка и ОО ПС(Покрет социјалиста) Рашка. На обострано задовољство, председници Општинских одбора, Игњат Ракитић испред Српске напредне странке и Владан Чоловић испред Покрета социјалиста,  постигли су коалициони договор   на локалном нивоу, који је индентичан као на републичком.

Ово је још једна у низу победа  заједничке политике премијера Александра Вучића и министра за рад, запошљавање и социјалну политику Александра Вулина, који својим удруженим  снагама чине све да Србија иде сигурним кораком напред. Српска напредна странка ће ући у коалицију са сваком странком која дели и подржава идеје које су добре за Србију, идеје  и визије које има наш премијер и председник странке, Александар Вучић, констатација  је ОО СНС Рашка.

О циљевима и очекивањима Српске напредне странке, као највеће странке у Србији,  у  изјави за локалну телевизију, председник ОО СНС Рашка, господин Ракитић је истакао:

-          Са задовољством могу да констатујем да су управо завршени разговори између СНС и ПС на локалном нивоу. Постигнут је договор да ћемо и на локалу на ове изборе ићи заједно. Циљ нам заправо и јесте да пре свега  крунишемо и до сада добру сарадњу, како на локалном тако и на републичком нивоу, да оно што су наши председници Александар Вучић и Александар Вулин започели на републичком нивоу,  да наше две партије спроведу до краја у дело и овде на локалном нивоу.

Господин Ракитић је нагласио, да имамо шта да понудимо   народу, да имамо нове идеје и  резултате који су за нама, јер народ је најбољи судија и као такав, народ ће препознати  СНС  и коалицију коју чинимо са нашим партнерима, управо као прави избор, да у будућност  води  несметано ову општину ка бољитку и напретку, рекао је Ракитић. Он је на питање новинара о гласинама да ће ово бити најпрљавија кампања до сада, одговорио:

-          Пре свега као председник ОО СНС  Рашка, ја морам  да апелујем на своје чланове да разумеју да ова кампања треба да буде заснована на здравим принципима, на резултатима нашег досадашњег рада,  а имамо заиста чиме да се похвалимо.

Такође, господин Ракитић је  апеловао и на све политичке странке, посебно оне у опозицији, које ће вероватно имати за циљ да што више деградирају рад и резултате ОО странке, исто  тако и рад нашег председника странке, господина Вучића, да воде рачуна о томе, јер је народ препознао да таква политика  и таква реторика више не пролазе, и да  сви на ове изборе треба да изађемо чистог образа и чистог срца, поручио је Ракитић. С тиме се слаже и председник ОО ПС Рашка Владан Чоловић, који је нагласио да је готово сигуран да ће сарадња  између две странке бити боља и интензивнија, те да ће у ову коалицију  на локалу,  ПС унети нову енергију и нове идеје, а то може само са садашњим коалиционим партнером, са Српском напредном странком, навео је у свом саопштењу господин Чоловић.