Вести

УБЕДЉИВА ПОБЕДА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У РАШКИ

У  недељу СНС однела убедљиву победу у Рашки на локалним и на парламентарним изборима.  Излазност у Рашки  је била изнад просека у Србији, 72, 03 % или 14.776 од укупно уписаних 20.515 бирача. Према прелиминарним резултатима општинске изборне комисије, ОО СНС Рашка је освојила на локалу 7338 гласова, односно 49.66 % гласова од укупно изашлих бирача, СПС у коалицији са ЈС 30,87 % или 4561 глас, следе ДСС - Двери са 1020 гласова или у процентима 6,9 % гласова и на крају странка која је прешла цензус за следећи мандат  СО Рашка,  је ДС  са освојених 794 гласа (5,37%). Странка која је била близу цензуса је Српска радикална странка, која је добила поверење 702 бирача(4,75%), остале странке имају далеко мање гласова.

На републичком нивоу према прелиминарним резултатима општинске изборне комисије,  СНС је освојио око 55 % гласова и однео убедљиву победу и у Републици.  Коалиција око Александра Вучића- СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ  је оправдала улогу фаворита и  још једном показала да ужива огромно поверење код народа, који је препознао нашег лидера странке,  као јединог могућег кандидата који својом политиком  може да води и да представља Србију и у региону и у свету.

Ово је велики успех за СНС у Рашки,  чији је председник Игњат Ракитић, који је са својим тимом  успео да  победи и  освоји поверење великог броја грађана и после 26  година владавине СПС –а у Рашки, СНС коначно може сама да направи Владу на локалу, са освојених 19 мандата, од укупно 35 одборничких места у СО Рашка. Неважећих бирачких листића је било 359, није било већих неправилности, могуће понављање избора у МО Ново Насеље. У  скоро свим и у свим већим МО СНС Рашка  је однела убедљиву победу.  Присталице СНС  Рашка су до касно у ноћ славиле на улицама града велику и убедљиву победу СНС –а. Председник је исте ноћи  на тераси испред просторија странке изашао да поздрави окупљени народ и присталице СНС –а  и тим поводом је одржао говор  и захвалио им на подршци и поверењу које су му указали на овим изборима.