Вести

УСПЕШАН РАД - ЦИЉ ОО СНС РАШКА

 

После дужег времена одржан је састанак ОО СНС Рашка,  јуче у  17:00 часова, у помоћним просторијама странке. Повод за то, биле су активности везане за странку, укључујући ту  и рад Месних одбора на територији Општине Рашка.  Састанaк је водио, Игњат Ракитић, председник ОО СНС Рашка. У уводној речи господин Ракитић је изнео дневни ред састанка, који се састојао у две тачке.

Прва тачка дневног реда била је рад председника Месних одбора у нашој општини. Председници Месних одбора имали су задатак да писмено доставе план активности, који они сматрају да треба да се испуни и уради у свом МО.  Доста је било и усмених предлога, иницијатива и  решења, које су чланови Општинског одбора изнели на увид господину Ракитићу. Председник ОО је саслушао све предлоге и иницијативе, дао сугестије, примедбе и један општи утисак, који  је испуњен  оптимизмом, има за последицу, нескривено задовољство господина Ракитића.

Друга тачка дневног реда, били су планови за скору будућност, који су саставни део једне озбиљне политичке странке. Планира се реорганизација у скорој будућности за неки од наредних ОО, да се формира неко страначко тело, председништво и све што иде уз то, да би Српска напредна странка  кроз годину, две, направила велики помак и напредак у сваком смислу. Циљ да се одржи  чланство,  а проиритет је да се чланство СНС-а у Рашки омасови, а последица тога је апсолутна већина бирача у Општини Рашка, који ће сутра, умети да препознају  и да гласају за Српску напредну странку, зато што вреди и зато што излази у сусрет свим својим суграђанима, кад год треба и где треба.

Тачка разно, прилика да се изнесу мишљења и сугестије одборника, који сматрају за сходно да треба да се помене оно што није поменуто,  а требало би. Тим поводом, Јовица Јевтић, председник МО Мислопоље изнео је  своје мишљење као народни посланик у Скупштини Србије, везано за рад  ЈП „Дирекције за урбанизам и изградњу“,  чији је директор, Дарко Милићевић. Он је похвалио рад тог ЈП, које је у години за нама, направило велики бум, огроман напредак, не само у МО Мислопоље, него и на целој територији Општине Рашка. Треба напоменути да ово Јавно предузеће, преко Јавних радова, које спроводи НСЗ у заједници са локалном самоуправом, запошљава око 40 радника, који раде беспрекорно свој посао. Такође је похвалио организацију Дана Општине Рашка, која је ове године свечано, по први пут, обележена у Рашкој.