Вести

ВУЧИЋ: СРПСКА ПОЛИТИКА - ПРОМИШЉЕНА И РАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА

 

Преко 30 омладинаца из Рашке и још исто толико активних чланова на челу са председником ОО СНС Рашка, Игњатом Ракитићем, путовало је јуче за Београд  на обележавање годишњице странке.  То је јединствена прилика да се окупе на једном месту  сви чланови и симпатизери Српске напредне странке из целе Србије и шире.

Поводом тога у дворани Сава Центра, пред препуном двораном наш председник и премијер Србије  у свом обраћању присутнима, захвалио се свима који су дошли  и осврнуо се на рад странке, од оснивања до данас, изнео планове и циљеве  за даље, и рекао многе истине које су требало давно  да буду изречене и спроведене у дело. Свечани програм је отворио наш први председник и оснивач Српске напредне странке, Томислав Николић.  Господин Николић је у обраћању присутнима истакао:

-          Браћо и сестре, драги Александре, нисам у странци, али је СНС у мени, овде где су Николићи и Србија са Косовом и Метохијом, у срцу за које зна  за кога куца. И када вам је тешко и када вам је лакше, ја сам ту и немам и не желим никуда , зато ме и заболи свака ваша  недаћа и развесели  сваки ваш успех, тако је са својима.

Премијер Вучић  се  захвалио свима, коалиционим партнерима, представницима страних амбасада, посебно делегацији Републике Српске на челу са њиховим председником, Милорадом Додиком,  који је одржао надахнут  говор у препуној сали Сава Центра, пун патриотизма и љубави према Србији  и свом народу. Господин Вучић посебно се захвалио нашем председнику Србије, Томиславу Николићу, овим речима:

-          Желим у две речи, да се захвалим Вама поштовани господине председниче, председниче Републике Србије, први председниче, оснивачу наше Српске напредне странке, на томе, што сте дали прилику Србији, да изађе из вишегодишње и вишедецениске кризе, на томе што сте имали храбрости, да урадите што нико од  нас није имао, на томе, што сте имали довољно поштовања  према нашем народу и увек довољно љубави  и увек велико срце за своју Српску напредну странку.

Господин Вучић је истакао,  колико наша странка има улогу  у историји Србије, овим речима:

-          Желим, поштовани грађани, да кажем, да смо ми прва странка и будите поносни на то,  која се заиста усудила да мења и себе и своју земљу. И прва странка, која у том послу успева, која држи реч и испуњава обећања, која пада и устаје, која није ту да каже, већ да уради оно што је рекла да ће урадити.

Председник  Александар Вучић је нагласио да су две мисли које су га водиле при оснивању Српске напредне странке, две мисли које су мото и главни покретач странке. Прва мисао која га је водила, био је цитат Френклина Рузвелта , бившег председника  САД:

-          „Наша бит, није да нас други служе, него да ми служимо себи и другима и то јесте и мора да буде суштина сваке поштене политичке организације, да буде ту за друге, а не за себе, да  воде рачуна  не о својим , него о државним интересима, да служе  својој земљи“, и ми смо то радили до сада и обећавам радићемо и убудуће, све за Србију и сви за Србију!

Друга мисао нашег премијера Вучића и звезда водиља  Српске напредне странке је цитат Мухамеда Алија, светског шампиона у боксу који каже:

-          „ Немогуће је  само велика реч , коју наоколо разбацују  мали људи, којима је лакше живети у свету који их је запао, него да истраже моћ коју имају да га промене, немогуће није чињеница, то је мишљење, немогуће није изјава, то је ствар смелости, немогуће је потенцијал,  немогуће је привремено , немогуће је ништа .“   Послушали смо га и  за све што су нас напредњаке убеђивали, да је немогуће, ми смо доказали да је могуће и све што су причали да не може, ми смо показали да може. Било је тешко, али не немогуће, усталом да је било лако, неки други би то одавно урадили, нису хтели, нису знали, нису могли. Немогуће и не може, не постоје у програму и плановима  Српске напредне странке.

Премијер је истакао, да је могуће да одбранимо и  заштитимо државне  интересе, пре свега на Косову и Метохији, и да само уз економски  и политички јаку и стабилну Србију,  могућа је Европска унија, истовремено могуће је наше пријатељство са Русијом  и оно што је најважније истакао је премијер, да Србија не сме да буде сама, ако жели да буде јака.  

На крају, председник Вучић се захвалио свима , посебно онима који су остали напољу, ти обични и дивни људи, који су увек ту да дају подршку нашој странци и да се боре за наше интересе, завршивши свој сажет говор са, " ЖИВЕЛА СРБИЈА! "

Слика испод је део атмосфере коју су снимили млади активисти Српске напредне странке из Рашке.